Bahan - bahan :
3 sdt gula halus
3 sdt tepung ubi
(boleh juga campurkan sedikit tepung jagung)
1/2 sdt tepung gandum
1/2 sdt butter - dicairkan
4 bj telur - dipukul sikit
95 ml air
1 st vanila esen
Cara - cara :
1) satukan gula halus, tepung ubi dan tepung gandum dan tepung jagung.
2) masukkan butter yang dicairkan.
3) pukul sedikit telur. campurkan dalam bekas tepung.
4) masukkan air.
5) panaskan non-stik pan.
6) tuang sesenduk. gelek non-stik pan agar bancuhan tepung menyeluruh. adunan tepung agak2 tak terlalu nipis dan tidak tlalu tebal. masak 1 pmukaan saja.
Resepi Filling Cream Kastard
200 gm susu segar
2 kuning telur
30 gm gula halus
(boleh tambah 1sb tepung kastard)
Kacau atas double boiler hingga pekat.
Dalam bowl lain
250 gm whipping non dairy (putar kental)
Satukan kedua dua bahan kaedah kaup balik.
Boleh juga durian di gantikan dengan mangga atau jagung krim dalam tin
1) satukan gula halus, tepung ubi dan tepung gandum dan tepung jagung.
2) masukkan butter yang dicairkan.
3) pukul sedikit telur. campurkan dalam bekas tepung.
4) masukkan air.
5) panaskan non-stik pan.
6) tuang sesenduk. gelek non-stik pan agar bancuhan tepung menyeluruh. adunan tepung agak2 tak terlalu nipis dan tidak tlalu tebal. masak 1 pmukaan saja.
Resepi Filling Cream Kastard
200 gm susu segar
2 kuning telur
30 gm gula halus
(boleh tambah 1sb tepung kastard)
Kacau atas double boiler hingga pekat.
Dalam bowl lain
250 gm whipping non dairy (putar kental)
Satukan kedua dua bahan kaedah kaup balik.
Boleh juga durian di gantikan dengan mangga atau jagung krim dalam tin
Tiada ulasan:
Catat Ulasan